6 Eylül 2012 Perşembe

Hamburger


Hamburger

Malzemeler


•    Hazır hamburger ekmeği
•    Galeta unu
•    1 adet yumurta
•    Hazır köfte harcı
•    300 gr kıyma
•    Marul yaprakları
•    1 adet kuru soğan
•    Domates
•    Kornişon turşu
•    Mayonez 
•    Ketçap

Yapılışı


1.   Kıymayı büyük bir cam kaseye alın ve üzerine yumurtayı kırın.
2.   Hazır köfte harcınıda ekleyerek yoğurun.
3.   Yoğurduktan sonra 1 saat kadar dinlendirin.
4.   Ekmek büyüklüğünde köfteler hazırlayın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
5.   160 C’ye ayarlı fırında pişirin.
6.   Marul yaprakları ve domatesleri yıkayıp dilimleyin.
7.   Soğanı soyup yuvarlak şekilde doğrayın.
8.   Hamburger ekmeklerinizi ikiye bölün.
9.   En alta marul, soğan ve domatesi koyun.
10. Üzerine köfte ve turşuyu ekleyin.
11. Damak zevkine uygun şekilde mayonez ve ketçap sıkarak hamburger ekmeklerinin üzerini kapatın.
12. Kızarmış patates eşliğinde servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder