17 Eylül 2012 Pazartesi

Kuşburnu Şurubu


E vitamini bakimindan zengin olan kusburnu bitkisinin, cilde cok faydali bir bitki oldugu uzmanlar tarafindan kanitlanmistir. Hatta bircok cilt bakimi urunlerinde de kusburnu yagi kullanilmaktadir. Ama bu bitkiyi oldugu gibi yemek biraz zordur. Bu nedenle bende bu saglikli bitkiyi buz gibi bir suruba donusturdugum bu tarifimi sizinle paylasmak istedim. Icerken hem cildinizi koruyacaksiniz hemde serin lezzetinin tadini cikaracaksiniz.

Malzemeler

•    5 adet karanfil
•    1 parca zencefil
•    200 gr toz seker
•    300 gr ogutulmus kusburnu
•    1 cubuk tarcin
•    1 litre su

Yapilisi

1.    1 litre suyu tencereye alin.
2.    Icine kusburnu, zencefil, cubuk tarcin, ve karanfili tenceredeki suya ekleyin ve kaynatin.
3.    Kayanayan bu karisimi tel suzgecten gecirin.
4.    Suzgecte kalan posalari elinizle iyice sikip tekrar tulbentle suzdurun.
5.    Seker ilave ederek soguk servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Gönder