29 Eylül 2012 Cumartesi

Nane Likörü


Turk kahesi yaninda ikram edilen Nane Likoru oncesinde yenilen yemegin tadinin damaktan silinmesine ve kahvenin tadini doya doya cikarmayi saglardi.
Nane Likoru deyince Adile Nasit in o en sevimli en pamuk halleriyle hickirarak gulup sarki soyleyen hali gozumun onune gelir hep ve bir mutluluk kaplar icimi. Eskileri yad etmek isteyenler icin guzel bir tarif.

Malzemeler:
•    1 demet taze nane
•    2 su saf alkol bardagi
•    400 ml su
•    340 gr seker
•    1 adet limon
Yapilisi:
1.    1 demet taze nanenin saplarindan ayirip bol su ile yikayip suzdukten sonra iyice kurulayin.
2.    Cam kavanozunuzun icine koyun nane yapraklarini.
3.    Uzerine saf alkolu ilave edip kavanozun kapagini sikica kapatin, 1 gun bekletin.
4.    Ertesi gun geldiginde genis bir tencereye suyu ilave edin ardindan sekeri ve limonun suyundan ¼ nu ilave edip seker eriyene kadar kaynatin.
5.    Ocaktan alip sogumaya birakin, bu arada naneli likoru suzun ve soguyan suruba karistirip karistirin.
6.    Karistirdiktan sonra tulbentten gecirerek suzun siselerinizi doldurun, kapaklarini sikica kapatip 2 ay bekletin.
7.    Sonrasinda bol kopuklu kahve yapin yaninda nane likoruyle birlikte hem tadin hem de tatlandirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder