16 Ekim 2012 Salı

Haspirli Patates


MALZEMELER

1 kg. patates
 250 gr. kirmizi et
 1 su bardagi nohut
 1 adet yumurta
 1 su bardagi yogurt
 yarim cay bardagi sivi yag
 2 kasik tereyagi
 1 corba kasigi haspir

HAZIRLANIŞI

Haspirli patates yemegi Gaziantep yoresine aittir. Bu yoresel ve damaklarda lezzetini birakacak yemegi sizlerde deneyebilirsiniz. Degisik yemek tatmak icin et yemekleri tariflerine bakmaniz yeterlidir.
 Oncelikle kirmizi etleri haslayarak nohutla beraber haslayalim. Daha sonra kup halinde dogranmis olan patatesleri ilave edelim. Patatesler pistikten sonra baska bir kabin icine yogurt ve yumurtayi koyalim.
 Iyice karistiralim ve tencereye yavas yavas ilave edelim. Uzerine kizdirilmis tereyagi ve sivi yagi ekleyerek haspiri de ilave edelim. Daha sonra yemegimizi sicak olarak servise sunalim. Afiyet olsun.

2 yorum: