15 Ekim 2012 Pazartesi

Dana Sote (Bol Domatesli)


MALZEMELER

  yarim kg. dana kusbasi
 3 kasik sivi yag
 2 adet domates
 karabiber, tuz, su

HAZIRLANIŞI

Bol domatesli dana sote aksam yemekleri icin cok harika bir tercihtir. Yanina pilav esliginde afiyetle yenebilecek domatesli dana sote butun aileniz begenecektir. Et yemegi tariflerinden bakip kolayca hazirlayabilirsiniz.
 Oncelikle domateslerin kabuklarini soyalim ve yemeklik dograyalim. Tencereye yag koyup etleri ilave edelim. Etler suyunu cekinceye kadar kavuralim. Uzerine domatesleri ilave edelim ve diriligi gecinceye kadar kavuralim.
 Hemen arkasindan 3 bardak sicak su ve 1 cay kasigi karabiber ekleyelim. Malzemelerin hepsini karistiralim ve bir tasim kaynatalim. Daha sonra tencerenin kapagini kapatalim ve kisik ateste yemegimizi pisirelim. Tuzunu ilave edelim ve servise sunalim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder