6 Eylül 2012 Perşembe

Analı Kızlı

Analı Kızlı

Malzemeler

•    250 gr ince bulgur
•    50 gr irmik
•    1/4 su bardağı un
•    1 yumurta
•    150 gr yağsız kıyma
•    2-3 yemek kaşığı domates salçası
•    150 gr nohut
•    150 gr iç kıyma
•    250 gr kuşbaşı et
•    2 soğan
•    1 çay bardağı ayçiçek yağı
•    1 çay bardağı çekilmiş ceviz
•    1 tatlı kaşığı tuz
•    1 çay kaşığı karabiber

Yapılışı

1.    İnce bulguru üstünü örtecek kadar kaynar suyla ıslatın.
2.    İrmik, un ve yumurtayı ilave edip macun kıvamına gelene kadar yoğurun ve ikiye ayırın
3.    Yarısını ceviz büyüklüğünde parçalara bölün ve içlerini elinizle bastırarak çukur yapın.
4.    Yağsız kıymayı, ceviz, tuz ve karabiberle yoğurun.
5.    Hazırladığınız ceviz büyüklüğündeki parçaları bu harç ile doldurup kapatın.
6.    Elinizle yuvarlayıp ceviz şekli verin.
7.    Kalan ikinci hamurdan küçük parçalar kopararak elinizle yuvarlayıp fındık şekli verin.
8.    Kuşbaşı etini tencereye alıp ayçiçek yağı ile kavurun.
9.    Soğanı soyup küçük doğrayın ve tencereye ilave edin.
10.  Salça ve 5 su bardağı su ekleyin.
11.  Tuz ve karabiberle tatlandırıp kaynamaya bırakın.
12.  Haşlanmış nohutları kaynayan yemeğe ilave edin.
13.  Köfteleri ekleyip 35 dakika daha pişirin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder