2 Eylül 2012 Pazar

Cocostar

malzemeler

1 fincan kakao
2 yumurta (birinin akını ayırın)
250 gr. margarin (oda sıcaklığında)
2 fincan pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un (yaklaşık 2,5 su bardağı)

iç malzemesi

1 su bardağı hindistan cevizi
2 fincan pudra çekeri
1 yumurta akı
1 yemek kaşığı süt

üstü için

50 gr. bitter çikolata
1 yemek kaşığı su
4 yemek kaşığı süt

hazırlanışı

Oda sıcaklığındaki margarini, pudra şekerini, yumurta, vanilya ve kakaoyu iyice karıştırın.
 Ardından un ve kabartma tozunu ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurunuz,
 bu arada iç malzemesini karıştırıp hazırlayın hamurdan ceviz büyüklüğünde,
 parçalarak kopararak elinizde yuvarlayın yuvarlak şekilde
açın iç malzemeden 1 tatlı kaşığı koyup kapatınız. Tüm kurabiyeleri böyle hazırladıktan sonra
170 derecede 20 dk kadar pişiriniz. kurabiyeler soğuduktan sonra, çikolatamızı,
su ve süt ile benmari usulu eritiriz kurabiyelerin üzerini süsleriz. Afiyet olsun...
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder