13 Ekim 2012 Cumartesi

Etsiz Mantı

Malzemeler

1 yumurta
2 corba kasigi zeytinyagi
1 su bardagi sut
3 su bardagi un
1 cay kasigi tuz
Ici icin:
100 gram mantar
1 sogan
Uzeri icin:
500 gram ispanak yapragi

Hazırlanışı

Un, sut ve yumurtayi bir kabin icinde karistirip yogurun. Tuzunu da ekleyip sert bir hamur yapin. Hamuru acip buyuk kareler halinde kesin. Ic malzemesi icin rendelenmis sogan, tuz, karabiber ve kiyilmis mantari bir kabin icinde karistirin. Hamurlarin iclerine paylastirip kapatin. Istediginiz gibi katlayip kaynayan tuzlu suyun icinde 15 dakika haslayin. Daha sonra uzerine Teremyagini eritip gezdirin. Ispanak yapraklarini da isteseniz Teremyagnda kavurup mantinin ustune ekleyin. Manti suyuna kisa sureli batirip haslayabilirsiniz de.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder