Cok
güzel aglayan pasta bir cok yerde vardır herkes yemiştir merak etmiştir nasıl
yapılıyor die ama sormamıştır unutmuştur vss yada sorupda cevap alamamışlardır
işte onların merakını gidecerek olan tarifle karşınızdayız ve o
tarif:))
Malzemeler
:
4 adet yumurta
4 adet yumurta
3
kahve fincanı toz şeker
3
kahve fincanı un
1,5
yemek kaşığı kakao
2
yemek kaşığı süt
1
paket kabartma tozu
Ayrıca;
1,5
su bardağı soğuk süt (keki ıslatmak için)
Kreması
İçin;
1
su bardağı süt
1
paket krem şanti
Çikolata
Sosu İçin;
1
su bardağı süt
1
su bardağı su
1
yemek kaşığı un
1
kahve fincanı toz şeker
1,5
yemek kaşığı kakao
ya
da;
1
çay bardağı süt kreması
1
paket bitter çikolata
(Krema
ısıtılır ve çikolata parçaları eklenip, eriyinceye kadar karıştırılır. Soğuyunca
pastanın üzerine gezdirilir.)
Yapılışı:
Toz
şeker ve yumurtalar krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Süt ve kakao
eklenip çırpmaya devam edilir. Un ve kabartma tozu birlikte elenerek karışıma
eklenir ve karıştırılır. Yağlanmış bir fırın kabına dökülür; önceden ısıtılmış
170 derece fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişirilir. Kekin pişip pişmediği
kürdan batırılarak kontrol edilir; kürdan kuru çıkıyorsa pişmiş demektir.
Fırından çıkarılan kekin üzerine soğuk süt gezdirilir ve soğumaya bırakılır.
Krem şanti sütle çırpılıp hazırlanır ve buzdolabında bekletilir.
Çikolata
sos için verilen malzemeler bir tencerede karıştırlır ve kaynayıncaya kadar
sürekli karıştırılarak pişirilir. 2-3 dakika kaynatılıp soğumaya
bırakılır.
Soğuyan
kekin üzerine kremşanti yayılır; sonra da hazırlanan çikolatalı sos gezdirilir.
Buzdolabında bir süre dinlendirilip servis yapılır.
Afiyet
olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder