6 Eylül 2012 Perşembe

Etli Kuru Fasulye

Etli Kuru Fasulye

Malzemeler

•    300 gr kuşbaşı dana eti
•    2 domates
•    ½ yemek kaşığı biber salçası
•    2 adet sivri biber
•    2 adet büyük boy soğan
•    2 su bardağı kuru fasulye (akşamdan ıslatılmış)
•    2 yemek kaşığı terayağı
•    Tuz
•    Karabiber

Yapılışı

1.   Bir önceki akşamdan ıslattığınız fasulyeleri suyla birlikte bir tencerede haşlayın.
2.   Soğanları soyup küp şeklinde doğrayın.
3.   Ayrı bir tencerede tereyağını erşitin ve doğranmış soğanları bu yağda hafif pembeleşene kadar kavurun.
4.   Etleri üzerine ilave edip suyunu çekene kadar ara sıra karıştırarak kısık ateşte pişirin.
5.   Biberleri küçükü küçük doğrayın ve bu karışma ilave edip 2-3 dakika hepsini bir çevirin.
6.   Domatesleri rendeleyip biber salçasıyla birlikte üzerine ekleyip karıştırın.
7.   Diğer tencerede kaynayan fasulyeleri suyuyla birlikte bu karışama ilave edin.
8.   Üzerine tuz ve karabiber ekleyerek fasulyeler yumuşayana kadar pişirin.
9.   Piştikten sonra sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder