Malzemeler
• 300
gr. kadayıf
• 1 kâse ceviz
• 2 adet yumurta
• ½ çay
bardağı süt ve su karışımı
Kızartmak İçin:
• Sıvıyağ
Şerbeti İçin:
•
3 su bardağı toz şeker
• 2 su bardağı su
• 1 dilim limon
Hazırlanışı
Şerbeti
için 3 su bardağı toz şeker, 2 su bardağı su ve 1 dilim limon yaklaşık 15dk.
kaynatılıp soğutulur. 2 yumurta, süt ve su karışımı ile iyice çırparak bir
kâseye alınır. Cevizler orta irilikte dövülür, çok ince olmamasına özen
göstermelisiniz. Şimdi sıra dolmalarımızı sarmaya geldi. Tel kadayıfı elinizle
kopartın, elinizin içinde yayın ve içine yaklaşık 1 çorba kaşığı ceviz koyarak
sıkıca sarın. Tüm kadayıf dolmalarını hazırladıktan sonra kâseye ayırdığımız
yumurta süt ve su karışımına bulayarak kızgın sıvıyağda kızartıyorsunuz.
Kadayıflar kızarınca şerbete batırın ve 5 dk. beklettikten sonra servis tabağına
alın, yanında kaymaklı dondurma ve üstüne ince dövülmüş ceviz ya da fındık
parçaları ile servis edebilirsiniz, Afiyet Olsun (:
.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder