5 Eylül 2012 Çarşamba

Kadayıf Dolması


Malzemeler

• 300 gr. kadayıf 
• 1 kâse ceviz 
• 2 adet yumurta 
• ½ çay bardağı süt ve su karışımı 

Kızartmak İçin: 
• Sıvıyağ 

Şerbeti İçin: 
• 3 su bardağı toz şeker 
• 2 su bardağı su 
• 1 dilim limon 

Hazırlanışı


Şerbeti için 3 su bardağı toz şeker, 2 su bardağı su ve 1 dilim limon yaklaşık 15dk. kaynatılıp soğutulur. 2 yumurta, süt ve su karışımı ile iyice çırparak bir kâseye alınır. Cevizler orta irilikte dövülür, çok ince olmamasına özen göstermelisiniz. Şimdi sıra dolmalarımızı sarmaya geldi. Tel kadayıfı elinizle kopartın, elinizin içinde yayın ve içine yaklaşık 1 çorba kaşığı ceviz koyarak sıkıca sarın. Tüm kadayıf dolmalarını hazırladıktan sonra kâseye ayırdığımız yumurta süt ve su karışımına bulayarak kızgın sıvıyağda kızartıyorsunuz. Kadayıflar kızarınca şerbete batırın ve 5 dk. beklettikten sonra servis tabağına alın, yanında kaymaklı dondurma ve üstüne ince dövülmüş ceviz ya da fındık parçaları ile servis edebilirsiniz, Afiyet Olsun (:
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder