• 1
su bardağı sıvıyağ
• 1 su bardağı süt
• 3 adet yumurta
• ½ çay
bardağı sirke
• Tuz
• Aldığı kadar un
• 1 paket
nişasta
• 400 gr ceviz
• ½ paket margarin
• 250 gr
tereyağı
Şerbeti
İçin
• 1,5 kg şeker
• 1,5 litreden 1 bardak
fazla su
Hazırlanışı
Hamur
malzemelerinden yumuşak bir hamur yoğurun ve yarım saat dinlendirin. Cevizleri
rondodan geçirin ve hazırladığınız hamuru dört parçaya bölün. Her bir bezeden
ceviz büyüklüğünde 15 beze çıkarın. Ceviz büyüklüğündeki bezelerin üzerlerine
nişasta dökerek büyütün. 15 bezeyi üst üste dizin ve merdane yardımı ile tepsi
büyüklüğünde tekrar açarak büyütün. Üzerine ceviz içi serpin ve diğer bezelere
de aynı işlemi uygulayın. Tüm bezeler bitince istenilen şekilde kesin ve üzerine
terayağı ve margarin eritip dökün. 175 C’ye ayarlı fırında pişirin ve soğumaya
bırakın. Şerbeti için suyu ve şekeri kısık ateşte yaklaşık 1 saat kadar kaynatın
ve soğuk hamurların üzerine dökün.Afiyet Olsun (:
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder