Malzemeler
• 300
gr. tel kadayıf
• 200 gr. tereyağı
• 200 gr. tuzsuz peynir
• 1
su bardağı çekilmiş antepfıstığı
Şerbeti İçin:
•
250 gr. tozşeker
• 1 su bardağı su
• 2-3 damla limon suyu
Hazırlanışı
Şerbeti
hazırlamak için su ve tozşekeri kaynatıp, limon suyunu ekleyin. Soğumaya
bırakın. Kadayıfı bıçak yardımı ile ince ince kıyın. Küçük künefe kaplarını
kalın bir tabaka halinde yağlayın. Kıyılan kadayıfın yarısını kaplara serperek
hafifçe bastırın. Ufalanan peyniri kadayıfın üzerine pay edin. Üzerine yeniden
kadayıf koyun. Hafifçe üzerine bastırın ve kısık ateşte her iki tarafını da
çevirerek kızarıncaya kadar pişirin. Soğuk şerbeti; sıcak künefenin üzerine
gezdirin. Antepfıstığıyla süsleyip servis yapın.
Afiyet Bal Şeker Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder