5 Eylül 2012 Çarşamba

Künefe

künefe
Malzemeler




• 300 gr. tel kadayıf
• 200 gr. tereyağı
• 200 gr. tuzsuz peynir
• 1 su bardağı çekilmiş antepfıstığı

Şerbeti İçin:



• 250 gr. tozşeker
• 1 su bardağı su
• 2-3 damla limon suyu



Hazırlanışı


Şerbeti hazırlamak için su ve tozşekeri kaynatıp, limon suyunu ekleyin. Soğumaya bırakın. Kadayıfı bıçak yardımı ile ince ince kıyın. Küçük künefe kaplarını kalın bir tabaka halinde yağlayın. Kıyılan kadayıfın yarısını kaplara serperek hafifçe bastırın. Ufalanan peyniri kadayıfın üzerine pay edin. Üzerine yeniden kadayıf koyun. Hafifçe üzerine bastırın ve kısık ateşte her iki tarafını da çevirerek kızarıncaya kadar pişirin. Soğuk şerbeti; sıcak künefenin üzerine gezdirin. Antepfıstığıyla süsleyip servis yapın.

Afiyet Bal Şeker Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder