Malzemeler
• 300 gr kuşbaşı
et
• 2 su bardağı nohut
• 1 çay bardağı sıvıyağ
• 2 orta boy
kuru soğan
• 1,5 çorba kaşığı salça
• Tuz
• Karabiber
•
Kırmızı toz biber
Üzeri için
•
5-6 dal maydanoz
Yapılışı
1. Bir
geceden önceden ıslattığınız nohutları yıkayıp süzün.
2. Kuşbaşı doğranmış
etleri tencerede suyunu salıp çekene kadar pişirin.
3. Suyunu çektikten
sonra yağı ekleyip kavurmaya devam edin.
4. Soğanları soyup küp şeklinde
doğrayın ve etlere ilave edip kavurun.
5. Soğanlar pembeleştikten sonra
salçayı ekleyip karıştırın.
6. Üzerine nohutları, tuzu, karabiberi ve
kırmızı toz biberi ekleyip karıştırın.
7. Üzerini geçecek kadar su ekleyip
tencerenin kapağını kapatın.
8. Nohutlar iyice yumuşayıncaya kadar
pişirin.
9. Maydanoz yapraklarıyla süslyerek sıcak servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder