5 Eylül 2012 Çarşamba

Etli Nohut

Malzemeler


• 300 gr kuşbaşı et
• 2 su bardağı nohut
• 1 çay bardağı sıvıyağ
• 2 orta boy kuru soğan
• 1,5 çorba kaşığı salça 
• Tuz
• Karabiber
• Kırmızı toz biber

Üzeri için
• 5-6 dal maydanoz


Yapılışı


1. Bir geceden önceden ıslattığınız nohutları yıkayıp süzün.
2. Kuşbaşı doğranmış etleri tencerede suyunu salıp çekene kadar pişirin.
3. Suyunu çektikten sonra yağı ekleyip kavurmaya devam edin.
4. Soğanları soyup küp şeklinde doğrayın ve etlere ilave edip kavurun.
5. Soğanlar pembeleştikten sonra salçayı ekleyip karıştırın.
6. Üzerine nohutları, tuzu, karabiberi ve kırmızı toz biberi ekleyip karıştırın.
7. Üzerini geçecek kadar su ekleyip tencerenin kapağını kapatın.
8. Nohutlar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
9. Maydanoz yapraklarıyla süslyerek sıcak servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder