6 Eylül 2012 Perşembe

Muhammara

Muhammara

Malzemeler

•    1 su bardağı ceviz içi 
•    2 dilim bayat ekmek içi
•    1 adet limon
•    1 fincan zeytinyağı
•    2 diş sarımsak
•    Kimyon, kırmızıbiber
•    Maydanoz
•    Yeşil biber
•    1 yemek kaşığı salça
Yapılışı
1.    Cevizleri dövüp, bir kâseye koyun ve ıslattığınız ekmeklerin suyunu sıkıp, cevize ilâve edin.
2.    Sarımsakları döverek, sarımsağı ve diğer malzemeleri de katıp, hepsini iyice karıştırın.
3.    Kayık salata tabağına koyup, servis yapın.
Afiyet olsun.
Notlar:
•    Yapmış olduğunuz mezeyi bir kavanoza koyup, buzdolabında uzun süre bekletebilir, gerektikçe de çıkarıp servis yapabilirsiniz.
•    İsterseniz labne peyniri de kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder