6 Eylül 2012 Perşembe

Patlıcan Kebabı (Antep Usulü)


Patlıcan Kebabı (Antep Usulü)

Kebap severmisiniz? Peki bu akşam sofralarınıza o çok sevdiğimiz kebap lezzetini taşımaya, evinizde kebapçılara taş çıkartıcak bir kebap hazırlamaya ne dersiniz?
Antep Usulü Patlıcan Kebabı

Malzemeler

•    2 kg kebaplık patlıcan 
•    750 gr az yağlı kıyma 
•    1 kg domates 
•    ½ kg biber 
•    tuz 
•    Pulbiber 
•    Karabiber 

Yapılışı

Patlıcanlar uzunluğuna göre 3-4 parçaya bölünür. Biber ve domatesler de aynı şekilde bölünerek hazırlanır. Kıymaya baharatlar eklenip yoğurulur. Ceviz büyüklüğünde parçalar halinde tepsiye bir kıyma bir patlıcan olacak şekilde ard arda dizilir. Patlıcan ve etler bittiktekten sonra üzerine biber ve domatesler konulur. Tuz eklenerek fırına sürülür. Biz burada pide fırınlarında pişirtiyoruz. Evde ise yaklasık 1 saat 160 derece fırında pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder