6 Eylül 2012 Perşembe

Babagannuş

Babagannuş

Malzemeler

•    5 adet bostan patlıcanı
•    1 kg yoğurt
•    6 diş sarımsak
•    1 limonun suyu
•    Tuz, zeytinyağı

Yapılışı

1.    Yoğurdu bir tülbent üzerine alarak 4-5 saat suyunu süzdürün.
2.    Patlıcanı ocakta ya da fırında közleyerek kabuklarını soyun.
3.    Limon suyunu üzerine sıkın ve yine 4-5 saat limon suyunun içinde bekletin. 
4.    Beklenilen sürenin sonunda patlıcanın koyu renkli çekirdekleri varsa temizleyin.
5.    İnce ince kıyın, yoğurt, ezilmiş sarımsak ve birazda tuz serperek karıştırın.
6.    Servis tabağına alın, üzerine zeytinyağı gezdirip servis yapın.
Afiyet olsun.
Notlar:
•    Babagannuş bekletme işlemi yapmadan da hazırlanabilir fakat bekleyerek yaparsanız lezzetini daha iyi olur.
•    Bekleme işlemini bir gün önceden de yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder