Malzemeler
• 1
paket margarin
• 1 adet yumurta
• 2 yemek kaşığı yoğurt
• 1
çorba kaşığı sirke
• 1 çay bardağı sıvıyağ
• 1 paket kabartma
tozu
• Aldığı kadar un
• 1 paket kabartma tozu
• 1 kâse
ceviz
Şerbeti
İçin:
• 5 su bardağı toz şeker
• 5 su bardağı
su
• ½ limon suyu
Yapılışı
Şerbetini önceden hazırlayıp soğutun. Kaba erimiş
margarini, yoğurdu, yumurtanın sarısını, sirkeyi ve sıvıyağı ekleyin. Un ve
kabartma tozunu da ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru iki eşit
parçaya bölün. İlk parçayı merdaneyle yarım parmak kalınlığında açın. Açtığınız
hamurdan çay bardağı yardımıyla yuvarlaklar kesin. Hamurdan ayırdığınız ikinci
parçayı da aynı şekilde açın ve diğerine eşit sayıda yuvarlaklar kesin. İkinci
parçadan kestiğiniz yuvarlakların ortasını küçük bir şişe kapağıyla kesin. Simit
şeklinde ikinci parçaları birincinin üzerine yumurta akı sürerek yapıştırın.
Ortasına birer ceviz içi yerleştirin, yağlanmış tepsiye dizin. 180 °C fırında
üzerleri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarıp ılıyınca bülbülkonağının
üzerine şerbeti dökün.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder