Malzemeler
• 1
adet tavuk veya 1 kilo kuzu eti
• 1 kilo buğday (aşurelik)
•
Kırmızı biber
• Tereyağı
• Tuz
Yapılışı
1.
Akşamdan ıslatmış olduğunuz buğdayı geniş bir tencerenin içinde kaynatın.
2. İyice kaynayan ve ortalarından ayrılan buğdayları bir süzgeç içine
alın.
3. Suyunu süzün ve buğdayları ezin ya da mikserle çırpın.
4.
Ayrı bir tencerede kaynayan etleri, et suyunun içerisinden çıkarın, tel tel
olacak şekilde parçalayın.
5. Büyük ayrı bir tencerenin içine kaynayan ve
ezilen buğdayları koyun, üzerine et suyunu ve tuzunu ilave ederek karıştırın.
6. Yeterince et suyu koyduktan sonra (muhallebi kıvamında olmalı ) tel
tel hazırlanan etleri buğdayın içine ilave edin.
7. Tahta kepçe ile
keşkeği ezerek karıştırıp, iyice sakız gibi olacak kıvama gelinceye kadar
pişirin.
8. Servis tabaklarına hazırladığınız keşkeğin üzerine tereyağı
ile kavurduğunuz kırmızıbiberli sosu gezdirerek sıcak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder