6 Eylül 2012 Perşembe

Cevizli Burma Tatlısı

Cevizli Burma Tatlısı

Malzemeler

•    6 baklava yufkası
•    150 gr eritilmiş tereyağı
•    1.5 su bardağı dövülmüş ceviz içi
Şerbet İçin
•    4 su bardağı şeker
•    4 su bardağı su
•    1/2 limon suyu

Yapılışı

1.    Toz şeker, su ve limon suyunu tencereye alıp kaynatın.
2.    Kaynadıktan sonra altını kısıp, kısık ateşte 20 dakika daha kaynatın ve soğumaya bırakın.
3.    3 yufkayı aralarına erittiğiniz tereyağını sürerek üst üste dizin.
4.    Üzerine ceviz serpiştirin ve ve yufkaları oklavaya çok sıkmadan sarın.
5.    Daha sonra iki kenarından ortaya doğru iterek ve büzüştürerek oklavadan çıkarıp yağlanmış tepsiye alın.
6.    Diğer yufkalarıda aynı şekilde hazırlayın ve üzerlerine yağ sürün.
7.    190 C’ye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.
8.    Fırından çıkarıp soğumuş şerbeti üzerlerine gezdirerek dökün.
9.    Dilimleyip üzerine ceviz serpiştirerek servis edin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder