6 Eylül 2012 Perşembe
Erişteli Tutmaç Çorbası
Malzemeler
• 1 litre et suyu
• 3 yemek kaşığı un
• 2 yemek kaşığı yoğurt
• 1 yemek kaşığı margarin(ben sıvıyağ kullandım)
• 1 adet limon suyu
• 2 adet yumurta sarısı
• 1 su bardağı süt
• 1 çay bardağı erişte
• Kuru nane
• Pulbiber
• Karabiber
Yapılışı
Bir kapta un, yoğurt, limon suyu ve yumurta sarılarını 1 bardak sütle karıştırın. Kaynamakta olan et suyuna yoğurtlu karışımı yavaş yavaş ilave edin ve karıştırarak ağır ateşte kaynatın. İçine erişteyi de ilave edip 10 dakika daha pişirin. Sıvıyağda pul biber ve naneyi kavurup üzerine dökün. Tuzunu ve karabiberini de ilave edip ocaktan alın. Sıcak olarak sevis edin.
Not: Damak zevkinize uygun baharatları ilave edebilirsiniz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder