6 Eylül 2012 Perşembe

Haşhaşlı Börek

hashasli.jpg (630×473)

Malzemeler

•    6 su bardağı un 
•    1,5 yemek kaşığı toz maya 
•    1,5 tatlı kaşığı şeker 
•    1 tatlı kaşığı tuz 
•    aldığı kadar su 
İç Malzemesi İçin
•    Sıvıyağ
•    Dövülmüş haşhaş 

Yapılışı

Un yoğurma kabına alınır. Bir tarafta ılık suyla şeker ve toz maya ile mayalanır. 5 dakika bekletilen maya ve şeker una katılır ve yoğurulur. Kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır. Haşhaş bir kapta karıştırılır. Mayalanan hamur 6 bezeye ayrılarak oklava yardımıyla cok ince olarak açılır ve üzerine haşhaşlı karışımdan sürülür. Diğer bezelerde açılır. Her actığımız bezeye yağlı haşhaş sürülür. Üst üste gelir ve bu işlemi 3 beze olarak yapılır. Aynı işlem diğer 3 bezeyede uygulanır. Rulo yapılır ve tepsiye yerleştirilir. İnce uzun bir biçimde kesilir mayalanması icin bekletilir. Mayalanınca üzerine yumurta sarısı ve sıvı yağ karışımdan sürülür. 180 derecede pişirilir.
Afiyet olsun 
Nevin ÖZAY

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder