6 Eylül 2012 Perşembe

Haşhaşlı Çörek

Haşhaşlı Çörek (Amasya Yöresine Ait)
Malzemeler
•    1 kg un 
•    1 kibrit kutusu yaş maya (kuru mayada olabilir) 
•    Ilık su
•    1 ufak kase haşhaş 
•    1,5 çay bardağı sıvı yağ 
•    Bir miktar tuz 
Yapılışı
Maya ılık suda eritilir. Una karıştırılır. Bir miktar tuz da ilave edilir. Yumuşak bir hamur olana kadar yorğulur. Tavaya sığacak kadar bezelere ayrılır. 10-15 dakika beklenir. Daha sonra beklediğimiz beze hamurlarını merdane ile açıp, sıvıyağ ile karıştırdığımız hamur bezelerin üstüne sürülür. Rulo yapılır. Yaptığımız rulo sarılır ve merdane yardımı ile tekrar açılır. Açılırken yapışmaması için de un eklenir. Teflon tavada pişilir. 
Not: Pişilirken istenirse cok az sıvıyağ gezdirilir.
Afiyet olsun.
Nevin ÖZAY

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder