Malzemeler :
3 bostan patlıcan
yarım p. makarna
200 gr kıyma
1
kuru soğan
2 sivri biber
1 tatlı k. salça
1 domates
1 tutam
maydanoz
1 çorba k. tereyağı
zeytinyağı
tuz,karabiber
Üzeri için:
100 gr kaşar peyniri rendesi
1 tutam
fesleğen
Hazırlanışı :
Bostan patlıcanları ortadan ikiye
kesilerek iç kısmı kullanılmak üzere çıkarılır.Daha sonra üzerine yağ sürülerek
fırına verilip yarı kıvamda pişirilir. Bu arada makarna tuzu ayarlanmış suda
haşlanır. Diğer tarafta iç harcı hazırlanır. Bunun için kuru soğanve biber
yemeklik soğranarak yağda kavrulur. Üzerine salça, doğranmış patlıcan içi, kıyma
ve maydanoz konularak kavrulur. Tuzu ve baharatı ayarlanır. En son pişirilmiş ve
suyu süzülmüş makarnalar da eklenerek iç harç hazırlanmış olur.
Fırında
yarı kıvamda pişirilen patlıcanlar alınarak hazırlanan harç ile doldurulur. En
son üzerine kaşar peyniri rendesi ve bir dilim domates konularak 180 derecelik
fırında pişrilir. Servis yaparken üzerine doğranmış fesleğen yaprağı serpilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder