6 Eylül 2012 Perşembe

Susamlı Kraker

Susamlı Krakerler
Malzemeler
•    100 gr oda sıcaklığında margarin
•    1 çay bardağı süt
•    1,5 su bardağı un
•    1 tatlı kaşığı tuz
•    1 çay bardağı sıvıyağ
Üzeri İçin
•    3 adet yumurta sarısı
•    1 kahve fincanı susam
•    1 kahve fincanı çörek otu
Yapılışı
1.   Unu derin bir yoğurma kabına eleyip ortasını açın.
2.   Ortasına margarin, süt, sıvıyağ ve tuzu ekleyin.
3.   Ortadaki malzemeyi una karıştırmadan harmanlayın.
4.   Karıştırdıktan sonra kenardaki unu azar azar ilave ederek yoğurun.
5.   Hazırladığınız hamuru 4 eşit parçaya ayırın ve 15 dakika dinlendirin.
6.   Tüm hamur parçalarını 1 mm kalınlığında açın.
7.   Fırın tepsisini yağlayın.
8.   Açtığınız hamurları tepsiye yerleştirin.
9.   Üzerine çırpılmış yumurta sarılarını sürün.
10. Üzerlerine susam ve çörekotu serpip 15 dakika dinlendirin.
11. Önceden 180 C’ye ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin.
12. Kare şeklinde kesip servis edin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder