6 Eylül 2012 Perşembe
Tavuk Burger
Malzemeler
• 2 adet hamburger ekmeği
• 1 soğan
• 2 yemek kaşığı galeta unu
• 300 gr tavuk göğüs eti
• 1 çay bardağı ince kıyılmış maydanoz
• Hardal
• 1 adet domates
• Marul
• Mayonez
• Pane harcı
• ½ çay kaşığı köri
• Tuz
• Karabiber
Kızartmak İçin
• Ayçiçek yağı
Yapılışı
1. Soğanı soyup küp şeklinde doğrayın.
2. Mutfak robotuna doğradığınız soğanı ve tavuk etini alın.
3. Üzerine galeta unu, maydanoz, tuz, karabiber ve köriyi ekleyip iyice karıştırın.
4. Karışımı buzdolabına alarak 30 dakika bekletin.
5. Karışımı ikiye ayırın ve elinizle yuvarlayarak iki yassı köfte hazırlayın.
6. Pane harcına bulayıp kızgın yağda kızartın.
7. Hamburger ekmeklerini enlemesine ortadan ikiye ayırın.
8. Arasına ince doğranmış marul, tavuk köftesi, dilimlenmiş domates yerleştirin.
9. Mayonez ve hardal ekleyip servis edin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder