6 Eylül 2012 Perşembe

Tavuk Çorbası

Soğuk Kış Günleri İçin Birebir Baharatlı Lezzetli Çorba.Tavuk Çorbası
Malzemeler:

•    1 kg tavuk
•    2 ltd su
•    1 yemek kaşığı salça
•    1 yemek kaşığı un
•    2 yemek kaşığı sıvı yağ
•    Tuz, karabiber, pul biber,

Yapılışı:

1.    Tencereye suyu ilave et tavuğu yıkadıktan sonra tencereye koy ve haşlayın
2.    Haşlanan tavuğu tencereden çıkar ve ince ince didin.(Tavuk suyunu kullanacaksınız dökmeyin )2 su bardağı ayırın.
4.    Ayrı bir tencereye sıvıyağı ilave edin ve salça ile unu kavurun.
5.    Ardından 2su bardağı tavuk suyu 2 su bardağı soğuk suyu ilave edip kaynamaya bırakın.
6.    Kaynamasına yakın tavuklarınızı içine ilave edip tuz, pul biber, karabiber ve limon suyunu ilave edin 5-6 dk daha piştikten sonra sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder