Malzemeler
:
3 Su B. Pirinç
3 Su B. Su
1 Çay B. Sıvıyağ
Sade Organik
Tuz
Köftesi İçin:
Yarım Kg. Kıyma
1 Soğan
2 Diş Sarımsak
2 Dilim
Bayat Ekmek İçi
Tuz
Karabiber
Kimyon
10 Haşlanmış Bıldırcın Ya Da
Tavuk Yumurtası
Bahçesi İçin:
Dereotu
Maydanoz
Hazırlanışı
Köftesi için bir kaba yarım kg.kıymayı
alın.Üzerine 2 dilim bayat ekmek içi,1 adet soğan rendesi ,2 diş sarımsak
tuz,karabiber ve kimyon ilave edin ve köfte harcını yoğurun.
10 adet bıldıcın
yumurtasını haşlayın.Köfte harcından parçalar kopartın ve elinizle açın. köfte
harcının içine haşlanan bıldırcın yumurtalarını alınve kapatın ve elinizle
yuvarlayın. Tavaya sıvıyağı alın ve köfteleri kızartın. Pilavı için tencerye
sıvıyağı alın. Üzerine 3 su bardağı pirinci ilave edinve kavurun.
Daha sona
üzerine ıcak su ilave edin ve pilavı pişirin. Servis tabağına ince kesilmiş olan
maydanozu ilave edin. Pişen pilavı yuvarlak bir cam kaba alın ve ters çevirip
servis tabağının ortasına alın. Pilavın kenarlarına köfteleri ilave edin ve
servis edin.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder