2 Ekim 2012 Salı

Naneli Limonata


Pratik bir limonata tarifi ariyorsaniz ve benim gibi kullandiginiz limonlarin kabuklarini atmayip belki birgun lazim olur diyerek buzlukta sakliyorsaniz. Iste size kabuklari degerlendirebileceginiz nefis bir limonata tarifi;Limon Kabuguyla Naneli Limonata..
Ayni tarifi feslegen,maydonoz veya dereotuyla bile deneyebilir yeni lezzetler ortaya cikarabilirsiniz.

Malzemeler:


•    2,3 adet limonun kabuklari
•    Yarim adet limon suyu
•    ½ su bardagi seker
•    2,3 dal taze nane
•    1 litre su


Yapilisi:


1.    Limon kabuklarini, nane yapraklarini ve sekeri bir kaba alip havan cubuguyla nane ve limonun ozu cikana kadar ezerek karistiralim.
2.    Daha sonra limon kabuklarini cikartip, yarim limon suyunu karisima ekleyelim.
3.    1litresuyukarisima ilave ettikten sonra karistirici (blender) yardimiyla nane yapraklarini ogutelim.
4.    Limonatanizi dilerseniz suzerek dilerseniz bizim gibi suzmeden tuketebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder