Topalak Çorbası
Malzemeler
200 gr az yağlı kıyma
bir
kahve fincanı ince bulgur
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı un
1 çay kaşığı kimyon
1 adet orta boy soğan
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 çorba kaşığı tereyağ
tuz, karabiber
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı un
1 çay kaşığı kimyon
1 adet orta boy soğan
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 çorba kaşığı tereyağ
tuz, karabiber
Hazırlanışı
Nohutu
bir gece önceden ıslatıp hazırlamalıyız. Ertesi gün nohutu haşlayalım ve bir kenarda bekletelim. Daha
sonra çorbamız için gerekli olan köfteleri hazırlayalım. Bunun için kıymayı bir
kaba alalım. Kıymanın üzerine tuz, karabiber, kimyon,Yumurta ve ince bulgur ilave edelim.Bu karışımı aynen hamur gibi
özleşene kadar iyice yoğuralım. Daha sonra elimizi hafifçe ıslatarak bilye
iriliğinde küçük küçük yuvarlak köfteler hazırlayalım. Her bir köfteyi
yaptıktan sonra elimizi hafifçe ıslatmayı unutmayalım. Hafifçe un serpilmiş
tepsiye hazırladığımız köfteleri birer birer koyalım. Bundan sonra tepsiyi sağa
sola sallayalım. Böylelikle unun yerleştirdiğimiz köftelerin her tarafına
yapışmasını sağlayacağız.Sosunu hazırlayalım.Öncelikle soğanı küçük doğrayalım. Tencereye aldığımız bir çorba
kaşığı tereyağını eritelim ve soğanı hafifçe pembeleşene kadar kavuralım. Daha
sonra çorbanın salçasını
ekleyelim.İki dakika daha kavuralım ve tencereye 4 su bardağı su ilave edip tuz
dökelim.Su kaynadığında haşlanmış nohutları ve küçük köfteleri çorbaya ilave
edelim. Köfteler yumuşayıncaya dek kısık ateşte çorbamızı kaynatalım. Servis
yapın ve afiyet olsunnn J
Merve Türkoğlu
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder