MALZEMELER
- 4-5 adet olgun domates
- 1 tatlı kaşığı salça (arzu edilirse)
- 2 yemek kaşığı un
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4-5 su bardağı et suyu ya da su (sıcak )
- 1 su bardağı süt
- Tuz, karabiber, pulbiber
- Üzeri için rendelenmiş kaşar peyniri
TARİF
- Tereyağı ve sıvıyağı tencereye alın, eriyince unu ekleyip rengi sarana kadar kavurun.
- Domatesleri ve sarımsakları rendeleyip ekleyin ve bu şekilde 5-6 dakika karıştırarak pişirin.
- Baharatlarını ilave edin. Kıvamını istediğiniz yoğunlukta ayarlayarak sıcak et suyunu ve ya suyu ekleyin. Dilerseniz et suyu ve suyu eşit miktarda da kullanabilirsiniz. 5-6 dakika kaynadıktan sonra sütü ilave edip bir iki taşım kaynatıp ocağı kapatın.
- Kaselere aldığınız çorbanın üzerine rendelenmiş kaşar peyinir serpip servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder