MALZEMELER
1 Adet bütün
tavuk
400-500 gr
dondurulmuş bezelye
4 Küçük
soğan
1 Adet sarı
dolmalık biber
1 Adet Kırmızı
dolmalık biber
2 adet havuç
2 adet
sarımsak
1 adet limonun
suyu
yarım su bardağı
zeytinyağı
Tuz,karabiber,kekik
HAZIRLANIŞI
Limon suyu, zeytinyağı ve tuzu bir kapta
karıştırıp pilicin üzerine fırça ile sürün.
Soğanları soyup ortadan ikiye
kesin. Havuçları temizleyip dilimleyin. Sarımsakları soyup ezin. Dolmalık
biberleri temizleyip tavla zarı şeklinde doğrayın. Bezelyeyi buzluktan
çıkarın.
Fırın torbasının içini paketteki tarif gibi unlayıp iğne ile yer yer delin. Tavuk, bezelye, soğan, sarımsak, havuç ve dolmalık biberleri sırasıyla torbanın içine doldurun. Karabiber ve kekiği serpiştirin. Torbanın ağzını ambalajın içindeki plastik bağlama teli ile sıkıca bağlayın.
Fırın torbasını fırın tepsisine yerleştirip önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 50-55 dakika pişirin. Fırından çıkarıp servis yapın.
Afiyet olsun
www.gununyemektarifleri.com dan alıntıdır
Fırın torbasının içini paketteki tarif gibi unlayıp iğne ile yer yer delin. Tavuk, bezelye, soğan, sarımsak, havuç ve dolmalık biberleri sırasıyla torbanın içine doldurun. Karabiber ve kekiği serpiştirin. Torbanın ağzını ambalajın içindeki plastik bağlama teli ile sıkıca bağlayın.
Fırın torbasını fırın tepsisine yerleştirip önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 50-55 dakika pişirin. Fırından çıkarıp servis yapın.
Afiyet olsun
www.gununyemektarifleri.com dan alıntıdır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder