31 Ağustos 2012 Cuma

Fırında bezelyeli Tavuk

MALZEMELER
1 Adet bütün tavuk
400-500 gr dondurulmuş bezelye
4 Küçük soğan
1 Adet sarı dolmalık biber
1 Adet Kırmızı dolmalık biber
2 adet havuç
2 adet sarımsak
1 adet limonun suyu
yarım su bardağı zeytinyağı
Tuz,karabiber,kekik





HAZIRLANIŞI
Limon suyu, zeytinyağı ve tuzu bir kapta karıştırıp pilicin üzerine fırça ile sürün.
Soğanları soyup ortadan ikiye kesin. Havuçları temizleyip dilimleyin. Sarımsakları soyup ezin. Dolmalık biberleri temizleyip tavla zarı şeklinde doğrayın. Bezelyeyi buzluktan çıkarın.
Fırın torbasının içini paketteki tarif gibi unlayıp iğne ile yer yer delin. Tavuk, bezelye, soğan, sarımsak, havuç ve dolmalık biberleri sırasıyla torbanın içine doldurun. Karabiber ve kekiği serpiştirin. Torbanın ağzını ambalajın içindeki plastik bağlama teli ile sıkıca bağlayın.
Fırın torbasını fırın tepsisine yerleştirip önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 50-55 dakika pişirin. Fırından çıkarıp servis yapın.
Afiyet olsun :)
www.gununyemektarifleri.com dan alıntıdır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder