31 Ağustos 2012 Cuma

Kabak Mücveri



Malzemeler

1 Kilo kabak içi

6 tane taze soğan

3 fincan un

1 demet dereotu

1/2 demet maydanoz

3 tane yumurta

1 çay k. kabartma tozu

sıvıyağ

tuz,karabiber vs.


Hazırlanışı

Kabağın içini çıkartın ve rendeleyin . Taze soğanı, dereotunu ve maydanozu güzelce kıyıp yumurtaları kırın. Tuz ve baharatlarla birlikte kabak içini harmanlayın.Un ve kabartma tozunu yavaş yavaş karışıma ekleyin . Güzelce karıştırın . Bir tavaya bir miktar sıvıyağ dökün , Elde ettiğiniz karışımdan 1-2 kaşık alıp tavaya dökün ve güzelce tavaya yayın . Çevirip diğer tarafını da kızartın . İki tarafta kızardıktan sonra kağıt havlunun üstüne koyun ki fazla yağları çeksin .Yanında yoğurtlada servis yapabilirsiniz tercih sizin :) afiyet olsun :)
www.gununyemektarifleri.com dan alıntıdır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder