Malzemeler
1 Kilo kabak
içi
6 tane taze
soğan
3 fincan
un
1 demet
dereotu
1/2 demet
maydanoz
3 tane
yumurta
1 çay k.
kabartma tozu
sıvıyağ
tuz,karabiber
vs.
Hazırlanışı
Kabağın içini
çıkartın ve rendeleyin . Taze soğanı, dereotunu ve maydanozu güzelce kıyıp
yumurtaları kırın. Tuz ve baharatlarla birlikte kabak içini harmanlayın.Un ve
kabartma tozunu yavaş yavaş karışıma ekleyin . Güzelce karıştırın . Bir tavaya
bir miktar sıvıyağ dökün , Elde ettiğiniz karışımdan 1-2 kaşık alıp tavaya dökün
ve güzelce tavaya yayın . Çevirip diğer tarafını da kızartın . İki tarafta
kızardıktan sonra kağıt havlunun üstüne koyun ki fazla yağları çeksin .Yanında
yoğurtlada servis yapabilirsiniz tercih sizin
afiyet olsun :)
www.gununyemektarifleri.com dan alıntıdır
www.gununyemektarifleri.com dan alıntıdır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder