MALZEMELER
yarım su bardağı pirinç
4.5 su bardağı su
2 su bardağı yoğurt
1 silme yemek kaşığı un
1 adet yumurta
tereyağ
nane
4.5 su bardağı su
2 su bardağı yoğurt
1 silme yemek kaşığı un
1 adet yumurta
tereyağ
nane
HAZIRLANIŞI
Pirinci 3 su bardağı soğuk suda
haşlayın. Yoğurdu bir kaba alıp, 1 su bardağı su ile iyice çırpıp, yumurtayı ve
unu ilave ederek çırpmaya devam edin. Haşlanmış pirince yarım su bardağı soğuk
suyu ilave edin ve yoğurtlu karışımı birden döküp, karıştırın. Kıvamı koyu
olursa biraz ılık su ilave edip, 5 dakika kaynatın. Ocağın altını kapatıp,
tavada tereyağını eritip, naneyi kavurun. Çorbayı servis kaselerine aldıktan
sonra kavrulmuş naneyi üzerinde gezdirip, sıcak servis yapın.Afiyet olsun.
:)
www.gununyemektarifleri.com dan alıntıdır
www.gununyemektarifleri.com dan alıntıdır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder