31 Ağustos 2012 Cuma

Zeytinyağlı Enginar Dolması


Malzemeler
5 Tane enginar
3 Tane soğan
1/2 bardağı pirinç
1 Çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 Çorba kaşığı kuş üzümü
1/2 demet taze nane
1/2 demet maydanoz
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1/2 limonun suyu
1 Su bardağı sıcak su
Tuz, karabiber, yenibahar, tarçın ve şeker


Hazırlanışı
Enginarları eyıklayın . Ayıklanan enginarları limonlu suda yarı yarıya pişene dek haşlayın.
Tavaya fıstıkları koyup, sıvıyağda pembeleşinceye kadar kavurun. Ardından ince kıyılmış soğanları ekleyip, sarartın. Yıkanmış pirinci, kuş üzümünü, sıcak suyu, tuzu, 1 tatlı kaşığı şeker ve baharatları, kıyılmış nane ve maydanozu ekleyip, pirinç suyunu çekene dek pişirin.Bu harcı enginarların boşluklarına dondurun. Pişerken şeklinin bozulmaması için yağlı kağıdı veya alüminyum folyo parçalarını enginarların üzerine ve yanlarını kapatacak şekilde sarın. Yarım su bardağı haşlama suyundan ilave edip, 10 dakika kadar pişirin. Soğutup, limon dilimleri ile birlikte servis yapın.Zeytinyağlı Enginarınız Hazır afiyet olsun :)

www.gununyemektarifleri.com dan alıntıdır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder