31 Ağustos 2012 Cuma

Ovmaç Çorbası



Malzemeler

100 gram dana kıyma
250 gram un
3 y. kaşığı zeytinyağı
5 bardak su
Tuz

Sos İçin ;

3 y. kaşığı zeytinyağı
1 ç. kaşığı pulbiber

Hazırlanışı

Tencerede 5 Bardak suyu kaynatın. Su kaynarken unu bir gazete kağıdının üzerine dökün. Ellerinizin girebileceği bir kaba da bir miktar soğuk su koyun. Tenceredeki su kaynadığında ellerinizi soğuk suya batırarak biraz ıslatıp unlayın ve ellerinize yapışan unu tencerede kaynayan suya ovarak dökün.Bu işlem bittikten sonra tuzu da ekleyim ve çorbayı sürekli karıştırın .Çorba pişerken teflon bir tavaya zeytinyağını ve kıymayı koyup kıyma pişene kadar kavurun. Çorba koyulaşınca kapatıp kıymayı da çorbanın üstüne koyun biraz karıştırın ve demlenmeye bırakın. Bir başka tavada zeytinyağı ile pulbiberi kızdırın ve çorbanın üzerine gezdirin.Çorbanız hazır Afiyet Olsun :) )
www.gununyemektarifleri.com dan alıntıdır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder