Malzemeler
100 gram dana
kıyma
250 gram un
3 y. kaşığı zeytinyağı
5 bardak su
Tuz
250 gram un
3 y. kaşığı zeytinyağı
5 bardak su
Tuz
Sos İçin ;
3 y. kaşığı
zeytinyağı
1 ç. kaşığı pulbiber
1 ç. kaşığı pulbiber
Hazırlanışı
Tencerede 5
Bardak suyu kaynatın. Su kaynarken unu bir gazete kağıdının üzerine dökün.
Ellerinizin girebileceği bir kaba da bir miktar soğuk su koyun. Tenceredeki su
kaynadığında ellerinizi soğuk suya batırarak biraz ıslatıp unlayın ve ellerinize
yapışan unu tencerede kaynayan suya ovarak dökün.Bu işlem bittikten sonra tuzu
da ekleyim ve çorbayı sürekli karıştırın .Çorba pişerken teflon bir tavaya
zeytinyağını ve kıymayı koyup kıyma pişene kadar kavurun. Çorba koyulaşınca
kapatıp kıymayı da çorbanın üstüne koyun biraz karıştırın ve demlenmeye bırakın.
Bir başka tavada zeytinyağı ile pulbiberi kızdırın ve çorbanın üzerine
gezdirin.Çorbanız hazır Afiyet Olsun
)
www.gununyemektarifleri.com dan alıntıdır
www.gununyemektarifleri.com dan alıntıdır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder