MALZEMELER
Köftesi için;
Köftesi için;
-
600-700 gr. kıyma (dana ve kuzu karışımı olursa daha güzel olur)
-
1 adet soğan
-
2-3 dilim ekmek içi
-
1/2 tatlı kaşığı karabiber, pulbiber, kekik
-
1 tatlı kaşığı tuz
-
Köfteleri kızartmak için az miktarda sıvı yağ ya da tereyağı
Salçalı sos
için;
-
2-3 yemek kaşığı tereyağı
-
2 yemek kaşığı domates salçası (tercihen biber ve domates karışık olabilir)
-
Yarım su bardağı sıcak su
-
Tuz, biber (biber salçası kullacaksanız salça acı ve tuzlu ise ilave etmeyin.)
-
Köftelerin üzerine dökmek için ayrıca 2-3 kaşık tereyağı
Servis etmek
için;
-
Kızarmış biber ve domates dilimleri.
TARİF
Köfteyi hazırlamak için; Soğanı rendeleyin. Diğer tüm malzemeleri de ekleyerek yoğurun. Elinizle ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın ve yassılaştırın. Vaktiniz varsa köteyi bir gece önceden hazırlayabilirsiniz. Bu şekilde daha lezzetli olacaktır.
Hazırladığınız köfteleri dilerseniz ızgarada,
dilerseniz az yağlı tavada önlü arkalı kızartın.
Pideleri küp küp doğrayın. Servis tabağına
alın.
Sosu hazırlamak için; tereyağı eritip salçayı
ekleyin. Salçayı bu şekilde kavurun. Güzelce kavurduktan sonra sıcak su ilave
edin.
Servis tabaklarına hazırladığınız pidelerin
üzerine bu sostan gezdirin. Üzerine kızarmış köfteleri yerleştirin. Köftelerin
üzerine kızarmış tereyağı gezdirin.
Servis tabağının bir yanına yoğurt diğer
tarafına kızarttığınız biber ve domatesleri koyarak servis edin.
NOT: Bu ölçülerle 4 porsiyon çıktı.
Pidesi biraz fazla gelebilir
www.gununyemektarifleri.com dan alıntıdır
www.gununyemektarifleri.com dan alıntıdır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder