31 Ağustos 2012 Cuma

Vanilyalı Parfe




MALZEMELER

6 Çorba Kaşığı Şeker

Yarım çorba kaşığı mısır nişastası veya un

5 Adet Yumurta

2 Bardak Süt

Yarım Kahve f. likör

3 Fiske Limon kavuğu rendesi

1 Paket vanilya

Yarım kalıp buz

4 Kilo dondurma tozu


Hazırlanışı

Yumurtanın sarısını , nişastayı , şekeri ve limon kabuğu içini yuvarlak ovulmuş bakır bir tencereye koyunuz.Bir tel yardımıyla karıştırın iyice ezip, sütü ekleyin. Ateşten alıp içine likörü ve vanilyayı koyun. Kaymak bağlamaması için soğuyuncaya kadar arasıra karıştırınız. Bundan sonra da hazırladığınız krem şantiyi parfeye katarak tekrar karıştırınız.
Hazırlanan parfeyi bir bomba kalıbına sıkıca, silme doldurunuz. Tuzlu su girmemesi için kalıbın ağzına kendinden biraz büyükçe ve daire şeklinde bir kâğıt yerleştirip, kapağını örtünüz. Sonra kapağın, çevresini ve vidasını tereyağı ile sıvayınız. Parfenin donarak sertleşmesini sağlamak için, kalıbı büyükçe bir kap içine koyup, bolca tuzlu buzla gömünüz ve böylece 3-4 saat foırkmız.
Yemeğin sonuna doğru kalıbı çıkarıp, dışını soğuk sudan geçiriniz. Kapağını ve vidasını açıp, içine danteleli bir tabak kâğıdı yayılmış yuvarlak dağıtım tabağına tersyüz ederek, vida kapağından üflemek suretiyle parfeyi kalıptan çıkarınız. Sofraya kedi dili veya savayyer bisküvisi ile birlikte alınız. İsterseniz bunlara meyve salçası da ilâve edebilirsiniz.Tatlınız hazır afiyet

www.gununyemektarifleri.com dan alıntıdır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder