2 Su bardağı Pilavlık pirinç
2 Su bardağı sıcak su
1/2 çay bard. Bezelye içi
1/2 çay bard. Havuç
1 tane Patates
1/2 çay bard. mısır
2 diş sarımsak
zeytinyağı
tereyağı
tuz , şeker
Hazırlanışı
Pirinci ayıklayın ve kaynar tuzlu suyun
içinde bekletin. Havucu ve patatesi küp küp doğrayın , bezelyenin içini çıkarın
.Pirinçleri yarım saat kadar beklettikten sonra, sarımsakları rendeleyin ve
zeytinyağında kavurun .Üstüne suyunu süzdüğünüz pirinçleri koyun .Ayrı bi
tencerede havuç ,bezelye ve patatesi haşlayın .Onlar haşlanırken pirinci
koyduğunuz tencereye tuzu , şekeri ve tereyağını koyup kavurmaya devam edin .Tel
tel olana kadar kavurun .Ardından 4 bardak sıcak suyu pirincin üstüne dökün ve
kısık ateşte pişmeye bırakın.Haşlanan patates , havuç ve bezelyeyi süzüp
soğumalarını bekleyin . Pilav suyunu çekip demlenmeye başladığında haşladığınız
patatesi havucu ve bezelyeleri ekleyin .Hepsini yaptıktan sonra demlenmeye
bırakın.Sonra mısırla süsleyebilirsiniz . Sebzeli pilavınız hazır afiyet olsun
www.gununyemektarifleri.com dan alıntıdır
www.gununyemektarifleri.com dan alıntıdır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder