31 Ağustos 2012 Cuma

Sebzeli Pilav




2 Su bardağı Pilavlık pirinç
2 Su bardağı sıcak su
1/2 çay bard. Bezelye içi

1/2 çay bard. Havuç

1 tane Patates

1/2 çay bard. mısır

2 diş sarımsak

zeytinyağı

tereyağı

tuz , şeker

Hazırlanışı

Pirinci ayıklayın ve kaynar tuzlu suyun içinde bekletin. Havucu ve patatesi küp küp doğrayın , bezelyenin içini çıkarın .Pirinçleri yarım saat kadar beklettikten sonra, sarımsakları rendeleyin ve zeytinyağında kavurun .Üstüne suyunu süzdüğünüz pirinçleri koyun .Ayrı bi tencerede havuç ,bezelye ve patatesi haşlayın .Onlar haşlanırken pirinci koyduğunuz tencereye tuzu , şekeri ve tereyağını koyup kavurmaya devam edin .Tel tel olana kadar kavurun .Ardından 4 bardak sıcak suyu pirincin üstüne dökün ve kısık ateşte pişmeye bırakın.Haşlanan patates , havuç ve bezelyeyi süzüp soğumalarını bekleyin . Pilav suyunu çekip demlenmeye başladığında haşladığınız patatesi havucu ve bezelyeleri ekleyin .Hepsini yaptıktan sonra demlenmeye bırakın.Sonra mısırla süsleyebilirsiniz . Sebzeli pilavınız hazır afiyet olsun :)
www.gununyemektarifleri.com dan alıntıdır
 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder