MALZEMELER
- 1 kg. dana kuşbaşı et
- 2 adet orta boy patates
- 10-15 adet arpacık soğan
- 1 adet havuç
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı yenibahar
- 1 tatlı kaşığı tane karabiber
- Tuz
TARİF
Etler suyunu bırakıp çekene kadar pişirin. Daha sonra etlerin üzerini bir parmak geçecek kadar su ilave edip etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Etler suyunu çekdikten sonra, arpacık soğanları, tereyağı ve küp küp doğranmış havuç ve patatesleri ilave ederek kavurun. Daha sonra 1 su bardağı sıcak su ekleyip, baharatları ve tuzu ilave edin. Sebzeler yumuşayınca ocağı kapatın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder