Malzemeler
• 1,5 kg seker• 1 kg ahududu
• 30 gr limon tuzu
Yapilisi
1. Ahududulari ayiklayip temiz bir hale getirdikten sonra yikayin.2. Bir suzgec yardimi ile suyunu iyice suzup, ahududulari toz sekerle ovalayarak yogurun.
3. Icerisindeki sekerin tamamen erimis olmasi icin 12 saat kadar bekletin.
4. Sekerin tamamen eridiginden emin oldugunuzda ahududuyu, ince delikli bir suzgecten gecirin ve sikarak suzun.
5. Suzgecte kalan posasina ½ su bardagi su koyup tekrar yogurun ve sikin.
6. Elde ettigiz suruba 30 gr. limon tuzu katip eritin. Suzgecten gecirin ve bir siseye doldurup serin bir ortamda saklayin.
7. Bir su bardagina iki parmak ahududu surubundan koyup, uzerini de su ile tamamladiktan sonra karistirip servis yapin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder