Malzemeler
500 gram gul yapragi (kokulu pembe gul)1 kilo toz seker
1 cay kasigi limon tuzu
1 limon
1/2 litre su
Yapilisi
Gullerin yapraklarinin dibindeki beyaz kisimlar kesilerek bol su ile yikanarak suzulur.Yikanip suzulen gul yapraklari su ve limon tuzu, sikilmis bir limonun suyunu ilave edip agzi kapali bir kavanoza konur.
Gul kokusunun islemesi icin 1 hafta kavonoz acilmadan bekletilir.
Yapraklar suya rengini verdiginde elde edilen mayhos gul suyu suzulerek, icerisine sekerimizin yarisi ilave edilerek karistirilir.
Kalan seker ise ceyrek litre su ilave edilerek sekerli su olusturulur.
Baska bir sisede her iki karisim karistirilir, agzi hava almayacak sekilde serin bir yerde saklanir.
Servis edilirken su bardaklarina iki parmak surup konularak uzerine soguk su eklenir ve arzuya gore buz ilave edilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder