Malzemeler
2 Su Bardağı Pirinç
3 Çorba Kaşığı Tereyağı
3 Su Bardağı
Et Suyu
100 gr Kıyma
1 Diş Sarmısak
1 Soğan
1/2 Su Bardağı Dolmalık Fıstık
1
Fincan Antepfıstığı
1 Kahve Fincanı Kuru İzmir Üzümü
Tuz
Hazırlanışı
Soğanı rendeleyip tuz, sarımsak ve kıyma ile köfte harcı
hazırlayın ve fındık büyüklüğünde köfteler hazırlayın .Köfteleri ister tavada
kızartın, ister suda haşlayın. Üzümleri suda bekletip şişmesini sağlayın.
Antepfıstıklarını suda üç-beş dakika haşlayın ve kabuklarını soyun. Yıkayıp
süzdüğünüz pirinçleri yağda kavurun. Dolmalık fıstığı ekleyip biraz daha
çevirin. Et suyunu köftelerle ve antepfıstığı ile birlikte pirince ekleyin. 15
dakika kadar kısık ateşte pişirken üzümleri ve tuzu ilave edin. Sıcak olarak
servis yapın
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder