5 Eylül 2012 Çarşamba

Saray Tatlısı


Malzemeler
  • Oda sıcaklığında yarım paket ( 125 gr ) margarin
  • 2 adet yumurta ( 1 tanesinin sarısı üzerine sürmek için ayrılacak )
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 3 su bardağı un
Şerbeti için:
  • 3,5 su bardağı su
  • 3,5 su bardağı şeker
Hazırlanışı

Su ve şekeri kaynatarak şerbeti hazırlayın. Sırası ile ( margarin-yumurta-şeker-sıvı yağ-irmik-un-kabartma tozu-vanilin ) bu malzemeleri yoğurma kabına alarak hepsini karıştırın. İyice yoğurduktan sonra şekil vererek yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısını sürerek 200-250 derece fırında pişirin. Daha sonra üzerine şerbetini dökün. Tatlı şerbeti çekip yumuşayınca servis tabağına alın (Şerbette fazla beklerse hamur gibi olup dağılır). Afiyet olsun.
NOT: Tatlının üzerine şerbet dökerken ikisi de ılık olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder