Malzemeler
- Oda sıcaklığında yarım paket ( 125 gr ) margarin
- 2 adet yumurta ( 1 tanesinin sarısı üzerine sürmek için ayrılacak )
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı irmik
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 3 su bardağı un
Şerbeti
için:
- 3,5 su bardağı su
- 3,5 su bardağı şeker
Hazırlanışı
Su
ve şekeri kaynatarak şerbeti hazırlayın. Sırası ile (
margarin-yumurta-şeker-sıvı yağ-irmik-un-kabartma tozu-vanilin ) bu malzemeleri
yoğurma kabına alarak hepsini karıştırın. İyice yoğurduktan sonra şekil vererek
yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısını sürerek 200-250 derece
fırında pişirin. Daha sonra üzerine şerbetini dökün. Tatlı şerbeti çekip
yumuşayınca servis tabağına alın (Şerbette fazla beklerse hamur gibi olup
dağılır). Afiyet olsun.
NOT: Tatlının üzerine şerbet dökerken ikisi de ılık olacak.
NOT: Tatlının üzerine şerbet dökerken ikisi de ılık olacak.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder