6 Eylül 2012 Perşembe

Badem Çorbası

Badem Çorbası
Malzemeler
•    200 gr çekilmiş badem
•    40 diş sarımsak
•    5 su bardağı et suyu
•    1 kahve fincanı haşlanmış buğday
•    1 çay kaşığı doğranmış tarhun otu
•    2 yemek kaşığı kavrulmuş badem
•    Tuz
Yapılışı
1.   Sarımsakları et suyu ile birlikte tencereye ekleyin ve sarımsaklar yumuşayıncaya kadar pişirin.
2.   İçine toz bademi ilave edip bir taşım daha kaynatın.
3.   Tuz ile tatlandırdıktan sonra ocaktan alın ve blendardan geçirin.
4.   Üzerine tarhun otu ile birlikte kavrulmuş badem serperek sıcak servis edin.
Afiyet olsun.
Notlar:
•    Arzu ederseniz üzerine karabiber serpebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder