6 Eylül 2012 Perşembe

Naneli Havuç Çorbası

Naneli Havuç Çorbası
Malzemeler
•    500 gr. havuç 
•    50 gr. tereyağı
•    ½ çay kaşığı toz zencefil
•    ½ çay kaşığı toz kişniş
•    1/5 çay kaşığı kırmızı toz biber
•    100 ml. krema
•    5 su bardağı sıcak su
•    Karabiber
•    Tuz
Üzeri İçin:
•    Nane  
Yapılışı 
1.    Havucun kabuklarını soyup, iri doğrayın ve tereyağını eriterek havuçları 3 dk. kavurun.
2.    Su, tuz, zencefil, karabiber, kişniş ve kırmızı toz biber ekleyin. 
3.    Tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte 30 dk. pişirin.
4.    Karışımı blender ile pürüzsüz bir hal alıncaya kadar karıştırın. 
5.    Tencereyi tekrar ocağa alıp, bir taşım kaynatın ve kremayı ilave ederek karıştırın.
6.    Çorbayı kaselere paylaştırıp, üzerine ince kıyılmış taze nane serpiştirerek sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder