6 Eylül 2012 Perşembe

Pirinç Çorbası

Pirinç Çorbası
Malzemeler
•    2 yemek kaşığı sıvıyağ
•    1 çay bardağı pirinç
•    ½ çay bardağı bezelye
•    1 adet rendelenmiş domates
•    Tuz
•    6 su bardağı et suyu
Yapılışı
1.   Pirinçleri yıkayın ve 30 dakika suda bekletin.
2.   Tencereye et suyunu koyup kaynatın. 
3.   Kaynayan suya pirinci ve bezelyeleri ilave edip pirinçler parçalanıp yumuşayıncaya kadar pişirin.
4.   Tuz ile tatlandırın.
5.   Tavaya sıvıyağı koyup ısıtın ve rendelenmiş domatesi bu yağda hafif kavurun.
6.   Hazırladığınız sosu pirinç çorbasının içine döküp karıştırdıktan sonra çorbayı ocaktan alın.
7.   Sıcak olarak servis edin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder