6 Eylül 2012 Perşembe
Sucuklu Lahana Çorbası
Malzemeler
• 1 adet kuru soğan
• 1 çorba kaşığı bulgur
• 2 yaprak lahana
• 125 gr dilimlenmiş sucuk
• 1 su bardağı et suyu
• 1 dal pırasa
• 1 çorba kaşığı tereyağı
• 1 çorba kaşığı salça
• Karabiber
• Tuz
Yapılışı
1. Tereyağını tencerede eritin.
2. Dilimlenmiş sucukları bir tencereye alın.
3. Pırasayı küçük parçalar halinde doğrayın ve sucukların üzerine ekleyin.
4. Salçayı da ekledikten sonra hepsini bir soteleyin.
5. Lahanayı küçük parçalardoğradıktan sonra sucuklu karışıma ilave edin.
6. Hepsini bir soteledikten sonra et suyunu ilave edip kaynamaya bırakın.
7. Kaynamaya başladığında bulguru ilave edin ve 2-3 dakika daha kaynatın.
8. Sıcak olarak servis edin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder