Malzemeler
• 2 bardak bulgur
• 21 bardak su
• 2 corba kasigi un
• ½ bardak yogurt
• ½ tatli kasigi kuru maya
• 2,5 corba kasigi seker
• ½ corba kasigi vanilya
• 2 corba kasigi tarcin
Yapilisi
1. Bulguru buyuk bir tencereye koyun ve 12 bardak su ilave ederek uzerini kapatip oda sicakliginda 1 gece bekletin.
2. Kisik ateste 2 saat pisirdikten sonra mutfak robotuna koyup cekin.
3. Cektiginiz karisimi birde suzgecten gecirin ve buzdolabina koyun.
4. Suzgecin uzerinde kalan bulgurlari yeniden tencereye koyun.
5. 8 bardak su ilave edip kisik ateste 1 saat daha pisirin.
6. Suzgecten gecirip buzdolabina koyun.
7. Unu kucuk bir tencereye koyup uzerine 2/3 bardak su ekleyin.
8. Kisik bir ocakta surekli karistirarak koyulasincaya dek pisirin.
9. Atesten alin ve icine 2 corba kasigi seker koyun.
10. Eriyinceye dek karistirip, iliyinca icine yogurt katin.
11. Mayayi ¼ bardak ilik suda ezerek 5 dk. bekletin ve yogurt karisimina ekleyin.
12. Oda sicakliginda (Ilik ortamda) 30 dk. bekletin.
13. Mayali karisimi ezilmis bulgura ekleyin ve oda sicakliginda yaklasik 1-2 gun bekletin.
14. Beklerken ara ara karistirin. Ayni zamanda vanilya ve kalan sekeri de ekleyip seker iyice eriyinceye kadar da karistirin.
15. Daha sonra tarcinla servis yapin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder