11 Eylül 2012 Salı

Boza Tarifi


Cocuklugumun soguk kis gecelerinde Bozaaa diye bagiran seyyar saticilar vardi, her guzel sey gibi onlar da tarih oldu zamanla. Bu yuzden benim de sizlere kapimiza kadar gelen Bozalar yerine ev yapimi Boza tarifini sunmak istiyorum. Iste nefis Boza tarifi:

Malzemeler
•    2 bardak bulgur
•    21 bardak su
•    2 corba kasigi un
•    ½  bardak yogurt
•    ½ tatli kasigi kuru maya
•    2,5 corba kasigi seker
•    ½ corba kasigi vanilya
•    2 corba kasigi tarcin
Yapilisi
1.    Bulguru buyuk bir tencereye koyun ve 12 bardak su ilave ederek uzerini kapatip oda sicakliginda 1 gece bekletin.
2.    Kisik ateste 2 saat pisirdikten sonra mutfak robotuna koyup cekin.
3.    Cektiginiz karisimi birde suzgecten gecirin ve buzdolabina koyun.
4.    Suzgecin uzerinde kalan bulgurlari yeniden tencereye koyun.
5.    8 bardak su ilave edip kisik ateste 1 saat daha pisirin.
6.    Suzgecten gecirip buzdolabina koyun.
7.    Unu kucuk bir tencereye koyup uzerine 2/3 bardak su ekleyin.
8.    Kisik bir ocakta surekli karistirarak koyulasincaya dek pisirin.
9.    Atesten alin ve icine 2 corba kasigi seker koyun.
10.  Eriyinceye dek karistirip, iliyinca icine yogurt katin.
11.  Mayayi ¼ bardak ilik suda ezerek 5 dk. bekletin ve yogurt karisimina ekleyin.
12.  Oda sicakliginda (Ilik ortamda)  30 dk. bekletin.
13.  Mayali karisimi ezilmis bulgura ekleyin ve oda sicakliginda yaklasik 1-2 gun bekletin.
14.  Beklerken ara ara karistirin. Ayni zamanda vanilya ve kalan sekeri de ekleyip seker iyice eriyinceye kadar da karistirin.
15.  Daha sonra tarcinla servis yapin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder