Malzemeler
• 125 gr toz şeker• 80 gr bitter çikolata
• ½ çay kaşığı tuz
• 2 yumurta akı
• ½ çay kaşığı tarçın
• 1 çay kaşığı kahve
Yapılışı
1. Yumurta akları ve tuzu kabı ter çevirdiğinizde dökülmeyecek şekilde iyice çırpın.2. Üzerine tozşekeri ilave edip iyice koyulaşıncaya kadar çırpmaya devam edin.
3. Tarçını ve kahveyi ilave edip 1-2 dakika daha çırpın.
4. Hazırladığınız bu karışımı yıldız uç takılmış krema sıkma torbasına doldurun.
5. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
6. Aralarında 3’er cm boşluk bırakarak tepsiye minik parçalar halinde sıkın.
7. Önceden 100 C’ ye ayarlanmış fırında 40 dakika pişirin.
8. Piştikten sonra fırını kapatın ve fırının kapağını açıp içerisinde soğumaya bırakın.
9. Bitter çikolatayı küçük parçalara bölün ve bir kasenin içine alın.
10. İçi sıcak su dolu bir kabın içine kase ile birlikte yerleştirin.
11. Soğuyan bezelerin düz kısımlarına eriyen çikolatadan sürerek birbirlerine yapıştırın ve servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder